Alternativ behandling og kræft

Alternativ behandling tilbydes normalt ikke på hospitalerne og kan ikke kurere din kræftsygdom. Mange kræftpatienter vælger dog på eget initiativ at få alternativ behandling enten som supplement til den kræftbehandling, de får på hospitalet eller som lindrende behandling af bivirkninger.

Der kan være mange gode grunde til at opsøge alternativ behandling. Flere patienter oplever fx, at alternativ behandling kan være smertelindrende, give dem energi og forbedre deres livskvalitet, mens de er i et krævende behandlingsforløb.6

Mange former for alternativ behandling Der findes forskellige former for alternativ behandling til kræft. Det kan fx være akupunktur, som for nogle patienter mindsker generne ved kræftsygdommen og behandlingen. Det kan også være massage, som kan mindske stress, angst, smerter og træthed, eller zoneterapi til smertelindring og afslapning under kræftbehandlingen.

Vigtigt: Tal med din læge Det er en god idé at spørge din læge til råds, inden du begynder på en alternativ behandling. I nogle tilfælde kan behandlingen nemlig påvirke den medicinske behandling, du får på hospitalet. Samtidig er der risiko for bivirkninger ved mange former for alternativ behandling.