Forsøgs- og eksperimentel behandling

Forsøgsbehandling og kræftForsøgsbehandling er et lægevidenskabeligt forsøg med en ny type kræftbehandling, som man endnu ikke kender den fulde virkning og effekt af. Hvert forsøg har særlige betingelser, du skal opfylde, før du kan deltage. Det kan fx være, at forsøget kun omfatter en bestemt kræfttype eller udelukkende fokuserer på behandlinger ved diagnosetidspunktet eller ved tilbagefald. Kræftens omfang, spredning af kræften og tidligere behandlinger kan også have betydning.

Er du interesseret i forsøgsbehandling så tal med din læge, om der er behandlinger, der er relevante for dig.Læs mere om forsøgsbehandling og find igangværende forsøgsbehandlinger for din kræfttype

Eksperimentel behandling og kræftHvis du har været igennem alle typer kræftbehandling, men uden succes, vil eksperimentel behandling være en mulighed.

Man kalder det en eksperimentel behandling, når der ikke findes samme grad af viden og dokumentation for, at behandlingen virker, som det er tilfældet ved ”almindelige” kræftbehandlinger. Derfor har man heller ikke lige så stor kendskab til, om der kan være store eller små bivirkninger ved denne type kræftbehandling.

Ved eksperimentel kræftbehandling tilpasser lægen behandlingen til den enkelte kræftpatient, hvorimod fx forsøgsbehandling gives til flere patienter, der deltager i et godkendt lægevidenskabeligt forsøg.

Er du interesseret i eksperimentel kræftbehandling så tal med din læge, om der er behandlinger, der er relevante for dig.

Er du interesseret i forsøgsbehandling så tal med din læge, om der er behandlinger, der er relevante for dig.Bliv klogere på eksperimentel kræftbehandling, og hvor den type behandling tilbydes i Danmark

Vil du vide mere?

Hos Kræftens Bekæmpelse kan du læse meget mere om de mulige undersøgelser, du skal igennem for at få stillet en kræftdiagnose. Læs mere om undersøgelser for kræft hos Kræftens Bekæmpelse