Patientforeninger og kræft

Patientforeninger er organisationer, der hjælper og støtter patienter og pårørende. Kræftens Bekæmpelse er den største patientforeningen inden for kræftområdet, da foreningen favner alle former for kræft. Udover Kræftens Bekæmpelse findes der også patientforeninger, der varetager enkeltstående kræftområder.

Nedenfor findes en oversigt med kontaktoplysninger til de patientforeninger, der hjælper og støtter patienter og pårørende inden for de fem hyppigste kræftformer i Danmark, som er lungekræft, modermærkekræft, brystkræft, tarmkræft og prostatakræft.31 Udover de følgende patientforeninger findes også Kræftens Bekæmpelse, der som nævnt favner alle former for kræft. Kontaktoplysninger på Kræften Bekæmpelse findes længere nede på siden. Til slut på siden findes link til patientforeninger, inden for øvrige kræftområder.

Modermærkekræft

Patientforeningen Modermærkekræft:Find kontaktoplysninger her

Brystkræft

Dansk Brystkræft Organisation (DBO):Find kontaktoplysninger her

Tarmkræft

COPA – Stomiforeningen:Find kontaktoplysninger her

Tarmkræftforeningen:Find kontaktoplysninger her

Prostatakræft

PROPA – Prostatakræftforeningen:Find kontaktoplysninger her

Kræftlinjen hos Kræftens Bekæmpelse

Har du spørgsmål til din sygdom eller brug for støtte og vejledning, kan du ringe til Kræftlinjens professionelle rådgivere. De rådgiver naturligvis inden for de fem mest hyppige kræftformer i Danmark, som er lungekræft, modermærkekræft, brystkræft, tarmkræft og prostatakræft31 men også alle andre former for kræft, både de mere udbredte og de helt sjældne. Det er også muligt at chatte med rådgiverne, hvis du foretrækker det. Rådgivningen er gratis, og dine pårørende kan også benytte sig af tilbuddet.

Hos Kræftlinjen kan du få svar og hjælp til stort set alle de spørgsmål, du måtte have i forbindelse med din sygdom, hvad end det omhandler kræftsymptomer, kræftbehandlinger, bivirkninger, kost, motion, rettigheder, fællesskaber, samliv eller andet.

Ring til Kræftlinjen på 8030 1030Læs mere om kræftlinjen eller chat med en rådgiver hos Kræftens Bekæmpelse

Din lokale kræftrådgivning hos Kræftens Bekæmpelse

Kræftrådgivningen under Kræftens Bekæmpelse findes overalt i landet, og de fleste ligger tæt på de sygehuse, der behandler kræft. Her kan du og dine pårørende få professionel støtte og rådgivning, fx kan I tale med en psykolog eller en socialrådgiver – enten sammen eller hver for sig. I har også mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter såsom foredrag, netværksgrupper, mindfulness, gymnastik, gåture og lignende. Alle er velkomne til at kigge forbi eller ringe til en rådgiver, og det er gratis.

Find Kræftens Bekæmpelses nærmeste / lokale rådgivning

Find information og kontaktoplysninger på andre patientforeninger her

Psykologhjælp til kræftpatienter

Henvisning fra din læge Som kræftpatient har du mulighed for at blive henvist til en psykolog via din læge. Med en henvisning til psykolog får du et tilskud på 60 % af prisen på op til 12 samtaler.

Kræftlinjen Du og dine pårørende har også mulighed for at ringe til Kræftlinjen under Kræftens Bekæmpelse. Her kan I tale med professionelle rådgivere og få støtte og vejledning. Tilbuddet er gratis.

Ring til Kræftlinjen på 8030 1030Find Kræftens Bekæmpelses nærmeste / lokale rådgivning

Kræftrådgivninger landet over Du og dine pårørende kan også besøge én af de kræftrådgivninger, som Kræftens Bekæmpelse tilbyder landet over. Her kan I få professionel rådgivning sammen eller hver for sig.

Find Kræftens Bekæmpelses nærmeste / lokale rådgivning

Kommunale tilbud om psykolog til kræftpatienter Nogle kommuner tilbyder psykologisk hjælp og støtte som en del af de gratis sundhedstilbud, som de giver kræftpatienter i deres kommune.

Tjek din kommunes tilbud om psykologisk hjælp til kræftpatienter

Læs om tilskud til psykologsamtaler hos Kræftens Bekæmpelse